JAK SPRÁVNĚ VYBRAT MATRACI?

Matrace. To je velká kapitola, které je třeba se intenzivně věnovat, pokud si chcete pořídit novou matraci, neudělat chybu a skvěle spát. Zeptali jsme se proto profesionálů. Na otázky odpovídá  Mgr. Šárka Hakenová, majitelka firmy Matrace Haken.

 

  • Každý jsme jiný a vyhovuje nám něco jiného… Podle jakých parametrů tedy vybrat tu pravou matraci?
    Vždy doporučujeme si matraci vyzkoušet na vlastní kůži. Každá postava je jiná a často se stává, že i každý z partnerů volí jinou stranu matrace anebo matraci úplně odlišnou (není to problém, pouze se musí shodnout na výšce). Stěžejní je váš pocit z matrace, jaká tuhost a materiál vám vyhovuje nejvíce. Je dobré zkusit různé polohy, zvlášť tu, která je při ležení vaše oblíbená. Matraci je také potřeba sladit s podkladem. Tj. podle toho, jaký máte doma rošt, bude i reagovat matrace. Na pevném roštu bude tužší, na lamelovém roštu měkčí (záleží zde ale i na výšce matrace). Dále je potřeba se zaměřit na použití matrace. Například pokud matraci používáte hodně na čtení atp. je potřeba k tomu přihlédnout. Nelze opomenout ani věk. Velice oblíbené jsou třeba zpevněné boky matrace pro pohodlnější vstávání a paměťová pěna, která se používá i ve zdravotnictví pro prevenci proleženin Ale pozor, tento příjemný materiál vyhovuje i spoustě mladých lidí.

 

  • Mluvíte o tom, že je třeba si matraci vyzkoušet, lze tedy u vás zkoušku domluvit?
    Ano, rádi zájemce uvidíme a řekneme víc. Otevřeno máme každou neděli od 9:30 do 13 hodin. Nabídka matrací je opravdu široká a na základě informací od vás už můžeme nabídnout konkrétní modely. Také se podíváme na to, jak na matraci ležíte, a můžeme zhodnotit, zda vaše tělo zaujímá správnou polohu. Zkušený prodejce dokáže poznat, zda je pro vás matrace příliš tuhá nebo měkká. Nebojte se výběru dopřát dostatek času. Počítáme s tím.

    • Jaké matrace nabízíte?
    Nabízíme celou škálu typů. Všechny naše matrace se vyrábí v České republice. Pěny jsou výhradně německé, rakouské a belgické. Prodloužená záruka je standardem prakticky u všech dodávaných matrací.
ČTĚTE TAKÉ:  5 cviků pro pevnější obličej

Ukažte tento článek i vašim přátelům:

Jeden myslel na “JAK SPRÁVNĚ VYBRAT MATRACI?

Komentáře nejsou povoleny.