KRÉMOVÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Ingredience: 600 g syrové červené řepy, 3 PL olivového oleje, 2 cibule, 150 g rajčat (čerstvá krájená, nebo z plechovky), 2 PL najemno nakrájeného libečku, 1 PL třtinového cukru, sůl, 500 ml vody

Na dozdobení můžete použít: nastrouhanou vařenou/pečenou červenou řepu, čerstvý koriandr, lístky bazalky, rozdrcené pistácie nebo čerstvou mátu.

Řepu oloupejte a nakrájejte na menší kostky, zakápněte olivovým olejem, přidejte sůl a promíchejte. V troubě předehřáté na 180 °C pečte cca 30 minut. Orestujte najemno nakrájenou cibuli, poté přidejte pečenou řepu, rajčata, libeček, cukr a dosolte podle chuti. Podlijte vodou a krátce společně povařte. Rozmixujte a ozdobené podávejte.

Pokud byste chtěli zimnější variantu pro zahřátí, můžete přidat mletý zázvor a kurkumu.

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  SUPER TIPY, JAK PODPOŘIT IMUNITU a připravit se na podzim a zimu