BORŮVKOVÝ NEPEČENÝ DORT

máslové sušenky bez palmového tuku 250 g
změklé máslo 100 g
mletý kardamom 1/2 lžičky
citronová šťáva 2 lžíce
smetana ke šlehání (ideálně půl na půl 33% a 40%) 400 ml
mléko 150 ml
cukr moučka 100 g
skyr (nebo tvaroh) 300 g
borůvky (z Borůvkové farmy Tatobity) 400 g

Sušenky rozmixujte, přidejte máslo, kardamom, citron. štávu a udělejte těsto. Vtlačte do dortové rozevírací formy.  Želatinu zalijte vodou a nechte ji  5 minut bobtnat. Mléko zahřejte k varu, oslaďte a míchejte. Odstavte. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu, vložte ji do mléka a promíchejte. Vmíchejte do skyru a poté do hustě vyšlehané smetany. Směs rozetřete na korpus a posypte borůvkami. V lednici nechte 2 hodiny tuhnout. 

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  Rozhovor měsíce PETR KLÍMA: „Budete překvapeni, kde se dají využít jáhly, pohanka nebo bulgur“