BÁBOVKA S TVAROHEM
Co potřebujeme?
Na těsto:
Na tvarohovou náplň:
• cukr pudr na závěrečné posypání (můžete ale posypat také skořicí, nebo polít čokoládou – pozor! Vybírejte takovou, která NEOBSAHUJE velmi škodlivý palmový tuk!)
Jak na to?
Jako první si připravíme tvarohovou náplň. Je velmi jednoduchá. Vytvoříme ji v smícháním a vymícháním všech uvedených surovin pro náplň.
Poté se vrhneme na těsto. Vejce (žloutek i bílek) dáme do šlehací nádoby, přisypeme cukr a společně vyšleháme do pěny. Postupně přiléváme olej, poté mléko a na samém závěru lehce vmícháme mouku. Tu jsme si ovšem předtím smíchali s kakaem a práškem do pečiva.
Vymažeme formu tukem (máslo, ghí, olej), vysypeme moukou. Poté do ní vlijeme cca třetinu těsta. Rozprostřeme ho stejnoměrně po celém dnu formy a na něj vložíme polovinu tvarohové náplně. Opět rozprostřeme a použijeme druhou část těsta, poté zbytek náplně a na konec poslední část těsta.
Troubu si předehřejeme na 200°C a dáme péct. CCa po 10 minutách snížíme teplotu na 160 °C a bábovku dopečeme.
Po vychladnutí bábovku pocukrujeme a můžeme podávat.