„Rybičková“ pomazánka z cizrny

Tato pomazánka je mezi vegany obzvláště oblíbená a nejsnadněji a nejrychleji ji vyrobíte ze sterilované cizrny. A budete překvapeni, jak moc se chutí blíží klasické pomazánce z ryb!

porce: 1 miska
čas: 20 minut
bez lepku
bez cukru

Suroviny:

1 plechovka sterilované cizrny (nebo uvařené)
2 lžíce kaparů (nebo kyselých okurek)
1 řapík celeru
½ červené cibule (nebo šalotky)
1 malá mrkev
5 lžic sójového jogurtu
1 lžička hořčice
4 lžíce mořské řasy nori (vločky)
mořská sůl
mletý pepř
citronová šťáva
pažitka na posyp

Postup:

Cizrnu s kapary vsypeme do mixéru a nahrubo umeleme. Přendáme do misky, přidáme najemno nakrájený řapíkatý celer, cibuli, nastrouhanou mrkev, jogurt, hořčici, řasy, ochutíme solí a pepřem, zastříkneme citronem a zamícháme.

Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Recept pochází ze Zeleninové kuchařky Petra Klímy, vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

autor knihy a receptu: Petr Klíma

„Baví mě čerstvá, sezonní, kreativní, pestrá, zdravá a přitom chutná, kuchyně bez masa.“

Petr Klíma, který všechny recepty vymyslel, nafotil i sám snědl, je zkušený profesionál a šéfkuchař vyhlášené restaurace Country Life, jednoho z vůbec prvních pražských podniků zaměřených na bioprodukty a zdravou stravu. Během četných zahraničních cest a pobytů si vytvořil svůj nezaměnitelný, osobitý kuchařský styl, který vychází z toho nejlepšího, co nabízí tradiční česká kuchyně, ale zároveň se inspiruje středomořskou a asijskou kuchyní.

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  23. 5. • PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY HUBNUTÍ - MUDr. Kateřina Cajthamlová - Recall centrum, Sedmihorky u Turnova