RECEPT: OMÁČKA NA TĚSTOVINY

Využít ji můžete i k nokům, plackám nebo bramborákům. Pokud nepoužijte smetanu, můžete omáčku i zavařit a mít tak ve spíži po celý rok.

500 g dýně Hokkaidó, 200 g mrkve, 100 g celeru – upečeme do měkka v troubě. Poté vložíme do mixéru a přidáme 100 ml vody, 100 ml smetany, 3 PL rajského protlaku, lžičku soli, mletý pepř, nové kořením (2 kuličky), špetku muškátového oříšku, půl lžičky kurkumy, půl lžičky sladké mleté papriky, 1 lžičku oregana a 1 lžičku bazalky.

Vše spolu rozmixujeme. Před podáváním prohřejeme a lijeme přímo na těstoviny.

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  Kurkumový med jako antibiotikum i pro podporu mikroflóry