CELOZRNNÉ ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY
CELOZRNNÉ ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY (12 ks)
Pokud nemáte doma celozrnnou mouku a zdravější cukr, lze samozřejmě vytvořit i „klasickou“ verzi z běžné mouky a bílého cukru
INGREDIENCE:
2 hrnky / 250 g špaldové celozrnné mouky (lze nahradit pšeničnou celozrnnou)
1 hrnek / 200 g třtinového cukru
1 hrnek / 170 g hořké čokolády (50-75% kakaa)
1/2 hrnku /60 g hořkého kakaa nebo karobu
1 lžička sody na pečení
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky soli
2 vejce
1 hrnek / 240 ml jogurtu
1/2 hrnku / 120 ml mléka
1/2 hrnku / 120 ml rostlinného oleje
JAK NA TO
Troubu předehřejte na 200°C. Formu na muffiny si vymažte nebo vyložte papírovými formičkami. V jedné míse smíchejte mouku, kakao, sůl, sodu. Čokoládu nasekejte na malé kousky přibližně 0,5 cm. V druhé míse smíchejte cukr, vanilkový extrakt, vejce, jogurt, mléko a olej. Tuto směs chvíli míchejte, dokud se pěkně nepropojí a cukr se nerozpustí. Nyní přidejte suchou směs, krátce promíchejte a na závěr přidejte 3/4 nasekané čokolády. Těsto rozdělte do formiček, na vrch každé nasypte zbylou čokoládou. Pečte 20 minut nebo dokud špejle po zapíchnutí nevyjde ven z těsta čistá.
Pingback: water sounds 24/7