Rohlíčky – BEZ LEPKU

Rohlíčky

500 g
60 minut příprava + 60 minut odležení těsta + 8 minut pečení
elektrická trouba – horkovzduch

Ingredience:
110 g bezlepkové mouky Schär Mix C Patisserie
100 g pohankové mouky
1 vanilkový cukr
50 g moučkového cukru
špetka xanthanu
80 g vlašských ořechů, mletých
1 vejce
150 g másla, změklého

Na obalení:
moučkový cukr
vanilkový lusk

Postup:

Pokud si na to dokážete včas vzpomenout, připravte si alespoň týden před pečením vanilkový cukr z pravého lusku. Na 1 kg moučkového cukru potřebujete alespoň 2 vanilkové lusky. Rozřízněte je, semínka vyškrabte a zamíchejte do cukru. Uzavřete ve skleněné dóze.

Den před pečením zpracujte ze všech surovin těsto na rohlíčky. Nejprve dejte do mísy nebo na vál všechny sypké suroviny, uprostřed udělejte důlek, přidejte vejce a změklé máslo pokrájené na kostičky. Vypracujte vláčné těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte uležet do lednice.

Z těsta vyválejte dlouhého hada a naporcujte ho na malé kousky, ze kterých vytvarujete zahnuté rohlíčky. V cukrárně vzhledem k objemu pečení používáme na rohlíčky vykrajovací formu a také to jde. Ale ty ručně vyválené jsou samozřejmě mnohem krásnější.

Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 8 minut do zrůžovění. Ještě horké obalujte v moučkovém cukru s pravou vanilkou.

Můj tip

Doma peču rohlíčky pouze z pohankové mouky a jsou také výborné.

Pokud se vám těsto lepí, nebo jsou rohlíčky příliš křehké, můžete přidat i trochu bramborového škrobu.

DALŠÍ RECEPTY VE SPOLUPRÁCI S NAKLADATELSTVÍM SMARTPRESS ZVEŘEJNÍME ZA PÁR DNÍ

Další skvělé sladké i slané recepty najdete v knize:

Bez lepku – sladké i slané recepty

Lucie Kazdová z Bezlepkové cukrárny

Těšit se můžete na koláče, dorty, zákusky, vánoční cukroví, houstičky, pizza, quiche, chléb.

Vaření a pečení bez lepku má svá úskalí – bezlepkové těsto se totiž chová úplně jinak než klasické. Autorka knihy, která je maminkou syna s celiakií, to ale pojala jako výzvu a založila úspěšnou specializovanou cukrárnu. Spolu s ní jsme připravili knihu, která obsahuje přes 60 vyladěných receptů, prověřených každodenní praxí. Díky nim budete moci i u sebe doma udělat (nejen) dětem třeba bezlepkové kornoutky na zmrzlinu, dorty, cupcakes, věnečky nebo špičky. Kromě klasických zákusků tu ale najdete také řadu receptů pro každý den: rychlé bábovky a další sladké dobroty, či úžasný chléb a pečivo v bezlepkovém provedení. Součástí knihy jsou informace o vhodných surovinách, přehledné a osvědčené postupy i další praktické rady pro život bez lepku.

ČTĚTE TAKÉ:  ZÁŘIJOVÁ KŘÍŽOVKA O DESIGNOVOU KNIHU LA BUCHTA od nakladatelství SMART PRESS

Obchodní informace: ISBN: 978-80-87049-80-8 Formát: 172 x 240 mm Vazba: pevná vazba, celobarevné fotografie  Počet stran: cca 176 Cena: cca 399 Kč

KNIHU MŮŽETE ZAKOUPIT TADY

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
Real time web analytics, Wordpress visitor counter, Wordpress visitor tracking