MAROKÁNKY – BEZ LEPKU

Marokánky

1,5 kg
60 minut příprava + 15 minut pečení
Elektrická trouba – horkovzduch

Ingredience:
30 g másla
60 g rýžové mouky, hladké (popř. pohankové)
500 ml mléka
160 g moučkového cukru
špetka soli
500 g sušené směsi (rozinky, kandované ovoce, buráky, mandle, ořechy)

Čokoládová poleva:
350 g kvalitní čokolády na polití marokánek
100 g 100% tuku na polevy

Postup:

Z másla, rýžové mouky, mléka, cukru a špetky soli uvařte ve velkém hrnci bešamel. Jeho příprava je jednoduchá. Nejprve nechte rozpustit máslo, vsypte hladkou rýžovou mouku a vařečkou míchejte. Výsledkem bude světlá jíška. Pak přidejte mléko, špetku soli a cukr a rozmíchejte dohladka. Nezapomeňte na směs ovoce a ořechů a dobře míchejte, aby se vám obsah hrnce nepřipálil.

Sundejte z plotny a nechte vychladnout.

Za pomoci dvou lžiček tvarujte na pečicí papír malé hrudky, které lehce rozplácnete. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut. Upečené marokánky nechte vychladnout.

Rozehřejte čokoládu ve vodní lázni a přidejte tuk na polevy, důkladně vmíchejte. Marokánky z jedné strany namáčejte v polevě a nechte zatuhnout.

DALŠÍ RECEPTY VE SPOLUPRÁCI S NAKLADATELSTVÍM SMARTPRESS ZVEŘEJNÍME ZA PÁR DNÍ

Další skvělé sladké i slané recepty najdete v knize:

Bez lepku – sladké i slané recepty

Lucie Kazdová z Bezlepkové cukrárny

Těšit se můžete na koláče, dorty, zákusky, vánoční cukroví, houstičky, pizza, quiche, chléb.

Vaření a pečení bez lepku má svá úskalí – bezlepkové těsto se totiž chová úplně jinak než klasické. Autorka knihy, která je maminkou syna s celiakií, to ale pojala jako výzvu a založila úspěšnou specializovanou cukrárnu. Spolu s ní jsme připravili knihu, která obsahuje přes 60 vyladěných receptů, prověřených každodenní praxí. Díky nim budete moci i u sebe doma udělat (nejen) dětem třeba bezlepkové kornoutky na zmrzlinu, dorty, cupcakes, věnečky nebo špičky. Kromě klasických zákusků tu ale najdete také řadu receptů pro každý den: rychlé bábovky a další sladké dobroty, či úžasný chléb a pečivo v bezlepkovém provedení. Součástí knihy jsou informace o vhodných surovinách, přehledné a osvědčené postupy i další praktické rady pro život bez lepku.

ČTĚTE TAKÉ:  Domácí granola s džemem

Obchodní informace: ISBN: 978-80-87049-80-8 Formát: 172 x 240 mm Vazba: pevná vazba, celobarevné fotografie  Počet stran: cca 176 Cena: cca 399 Kč

KNIHU MŮŽETE ZAKOUPIT TADY

Ukažte tento článek i vašim přátelům: