EVA JEŽKOVÁ – KRABIČKOVÁ DIETA (5/2015)

KRABIČKOVÁ DIETA PRO VÁS – KROK K LEPŠÍ KONDICI

Článek o krabičkové dietě jsme čtenářům přinesli již v dubnovém vydání. A protože se zvedla vlna zájmu a přibylo mnoho doplňujících otázek, rozhodli jsme se vyzpovídat přímo Evu Ježkovou – majitelku firmy Krabičková dieta pro Vás a ty nejzajímavější a nejdůležitější otázky zodpovědět.

dieta_pro_tebe_logo

První má otázka je vlastně na samotnou krabičkovou dietu (KD). I přesto, že už pár let je v České republice známá, mnoho lidí si neumí konkrétně představit, co pod tímto názvem očekávat. Komu je KD určena?
EJ: Krabičková dieta je dobrým řešením pro všechny, kdo chtějí rozumným způsobem zredukovat nadváhu  a  nechtějí  se  sami zamýšlet nad složením jídelníčku. Také pro klienty, kteří chtějí jíst zdravě a chutně.

A má nějaké omezení? Jsou lidé, kteří se takto stravovat nemohou?
EJ: Veškerá omezení řešíme s klientem individuálně a snažíme se, pokud je to v našich silách, přizpůsobit úpravou jídelníčku…většinou se jedná o tzv. potravinové alergie.

Komu je především doporučována? Co například lidé, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu?
EJ: Dieta je doporučována i ze zdravotního hlediska ( krevní obraz, cholesterol , cukr apod. ) nejen na redukci nadváhy. Bezlepková dieta vylučuje lepek (gluten): potraviny z pšenice, žita, ječmene a ovsu. Naše firma bezlepkovou úpravu však momentálně neprovádí.

Předpokládám, že je důležité i k dietě (což platí o všech) také cvičit, dostatečně pít atd..?
EJ: Samozřejmě veškerý pohyb je vítán. Při dodržování  diety  doporučujeme minimální příjem tekutin 3dcl na 10 kg váhy, čím více tím lépe. Neslazené nápoje. Káva jak známo odvodňuje /nahradit hned sklenkou vody/.Pití alkoholu nedoporučujeme.

krabickova_dieta_pro_tebe

Jak u Vás probíhá proces objednání a dodání? Co když si dnes vzpomenu, že od zítra chci začít s krabičkovou dietou? Je možné to takhle rychle „zprocesovat“?
EJ: Klient vyplní na našich webových stránkách www.dietaprotebe.cz objednávkový formulář a my ho poté telefonicky kontaktujeme a vše si upřesníme, první závoz krabiček, dodání apod. Rozvoz probíhá 3 x týdně, takže  opravdu vše řešíme se zákazníkem co nejrychleji.

Mnoho lidí už přemýšlí nad tím, co jí…Naskýtá  se tedy otázka ohledně nákupu surovin a samotné přípravy jídel, která dodáváte…
EJ: Snažíme se, aby jídelníček obsahoval sezónní nabídku ovoce i zeleniny. Dieta pro Tebe pro své zákazníky vždy vybírá suroviny z hlediska kalorií, nutričních hodnot i chuti. Používáme čerstvé maso – převážně kuřecí, hovězí, krůtí, vepřové – vždy prvotřídní kvality, z ryb mořskou štiku, lososa, tresku, apod. Používáme olivový olej, minimalizujeme množství soli. Dochucujeme čerstvými i sušenými bylinkami a kořením. Pokrmy připravujeme především v konvektomatech, které umožňují vařit zdravě, téměř bez tuků, ztráty minerálních látek a vitamínů.

Kolik jídla na den dostanu? A samozřejmě se může vkrádat otázka, zda nebudu mít hlad?
EJ: Připravíme pro Vás  na den 5 porcí vyváženého jídla. Tato jídla budou mít vždy na celý den předepsanou energetickou hodnotu  minimálně   pro ženy  5000 kJ a pro muže 7000 kJ. Pokud budete mít hlad, hlavně v prvním týdnu, můžete si přidat 200g ovoce dopoledne / vyvarovat se hroznovému vínu a banánu/ a odpoledne 200g-300g čerstvé zeleniny.

krabickova_dieta_cesky_raj_v_akci

Dovážíte domů, zaměstnání a do výdejních míst. Záleží tedy na objednateli, kde si své jídlo vyzvedne?
EJ: Ano, objednavatel si sám určí dodání krabiček. Samozřejmě máme v nabídce určitý   region, který zavážíme. Stále funguje stejný princip individuální domluva s klientem. Pokud se  jedná o delší vzdálenost doprava se připlácí.

Předpokládám, že víkendy neznamenají pauzu od KD. Jak to tedy řešíte?
EJ: Nabízíme různé programy  bez víkendu, s víkendy, se sobotami apod. Žádné omezení krabičkové diety není  vaříme na 7 dní v týdnu.

Je nějaký předpis, nebo zkušenost, jakou minimální dobu by měl člověk krabičkovou dietu jíst, aby se dostavily kýžené výsledky? Mohu ji praktikovat i třeba roky?
EJ: Záleží kolik kilogramů je kýžený výsledek. Krabičková Dieta pro Tebe Vám zaručí ztrátu 5-7 kg přebytečného tuku za měsíc nebo-li 1-2 kg týdně. Vše záleží  na pevné vůli klienta.

Jaké jsou podle Vás největší výhody této diety? A když jsem na vážkách proč ji (ne)zkusit, co by mě mohlo přesvědčit, proč právě krabičková dieta?
EJ: Pravidelná  strava,  denně  získáte  pět  čerstvých jídel / snídaně, dopolední svačina, oběd, odpolední svačina, večeře /. Vyváženost bílkovin, tuku a sacharidů v jednotlivých pokrmech, svůj organizmus  a metabolizmus  ráno  nastartujete a v průběhu dne budete udržovat ve skvělé kondici.

A na závěr..Vaše nejoblíbenější jídlo krabičkové diety?
EJ: Mrkvové muffiny. Mají velký úspěch také u našich zákazníků.

Děkujeme za rozhovor. Rozhovor: Jitka Maděrová, foto: archiv Eva Ježková.

ČÍST V NOVINÁCH

RECEPT NA MRKVOVÉ MUFFINY

Recept: na 8 kusů košíčků INGREDIENCE: 3 vejce, 2 lžíce vanilkového cukru (24 g), 4 lžíce strouhaných oříšků (24 g), 4 větší mrkve (400 g), 5 lžic strouhanky (56 g), citrónová kůra pro chuť, na špičku nože kypřící prášek, 16 mufiny_recept_cesky_raj_v_akci_dieta_pro_tebeg Hery, rum dle chuti. JEDNODUCHÝ POSTUP: Vznikne hmota, kterou naplníme košíčky na muffiny, a pečeme na cca 180 stupňů zhruba 30 minut.
• Nezapomeňte si recept pro více kusů pronásobit!

Ukažte tento článek i vašim přátelům: