ZKUSTE NĚCO NOVÉHO – NEPEČENÉ RAW CUKROVÍ – Linecké, košíčky, úlky i vanilkové rohlíčky
Nemůžete se zbavit představy, že to bez pečení nejde? My vás z tohoto omylu vyvedeme. Hravě
zvládnete vytvořit vynikající RAW cukroví, které se nepeče. A navíc je oproti klasickému cukroví velmi zdravé. Obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a ani ho tolik nesníte, protože stačí pár kousků a jste příjemně zaplněni. Nemusíte nutně zrušit všechno tradiční pečené… ale je to něco nového, co může váš vánoční stůl velmi obohatit!
Všechny recepty pocházejí z dílny Anny Hýžové, která je autorkou dvou knih o živé stravě, je zakladatelkou Školy živé stravy a od ledna se s ní budete moci pravidelně setkávat na stránkách našich novin! Máte se nač těšit! Více o Anně najdete na těchto dvou odkazech: https://www.facebook.com/anna.hyzova.7 a http://www.ziva-strava.cz/
PS: …a těšte se také na RAW „BRAMBOROVÝ“ SALÁT!
A TEĎ UŽ HURÁ NA „PEČENÍ“!
• „LINECKÉ“
Ingredience:
200 g pohanky – umixujeme na mouku
100 g kokosového oleje – rozehřejme
2 lžíce medu (nebo dle chuti)
1 lžička kurkumy
Marmeláda
Namočíme do čisté vody nesířené meruňky na cca 4 hod, vodu slijeme a umixujeme se šťávou z citronu (cca 4 lžíce)
Vypracujeme těsto, vyválíme placku a vykrajujeme tvary. Spojujeme meruňkovou marmeládou.
_____________________________________________________________________________________________________
• ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY
Ingredience:
200 g kakaové máslo – rozehřejeme ve vodní lázni do 40°C
Přidáme:
200 g raw kakaový prášek
cca 3 lžíce agáve sirup
Promícháme v mixeru cca 10 min. Papírové košíčky naplníme sušeným ovocem a ořechy a zalijeme čokoládou. Necháme ztuhnout v lednici.
_____________________________________________________________________________________________________
• PERNÍČKY
Ingredience:
100 g vlašské ořechy – mix
100 g kaštanová mouka
50 g med
3 lžičky perníkové koření
2 lžičky bio citronová kůra
30 g kokosové máslo (nebo kokosový olej)
Vypracujeme těsto, rozválíme placku a vykrajujeme tvary. Můžeme je sušit, nebo dát ztuhnout do lednice. Pocákáme (pofrcáme) čokoládou.
_____________________________________________________________________________________________________
• ÚLKY
Ingredience:
100 g lískové ořechy – mix
100 g vlašské ořechy – mix
30 g medu
4 g vanilky (2lžičky)
70 g kokosový olej
Vypracujeme těsto (je spíše drobivé) a tvoříme pomocí formičky úlky, které dáme ztuhnout v lednici.
Spodní placičky pod úlky
Ingredience:
200 g kešu ořechy – mix
70 g kokosová mouka
1 lžíce agáve sirupu
20 g kakaové máslo
Vypracujeme těsto, rozválíme na folii a vykrojíme kolečka. Dáme ztuhnout do lednice. Místo placiček můžeme jako spodek použít půlku vlašského ořechu.
Nádivka
Ingredience:
100 g kešu ořechy – mix
4 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
Umixujeme, naplníme úlky a spojíme se spodní placičkou nebo ořechem.
_____________________________________________________________________________________________________
• VANILKOVÉ ROHLÍČKY
Ingredience:
300 g vlašské ořechy – mix
150 g kešu ořechy – mix
4 g vanilka
25 g kokosový olej
2 lžíce med
Vypracujeme těsto, vyválíme válečky, rozdělíme je na dílky a tvarujeme rohlíčky. Dáme je na cca hod ztuhnout do lednice a pak je obalíme v kokosové mouce.
_____________________________________________________________________________________________________
Všechny recepty pocházejí z dílny Anny Hýžové, která je autorkou dvou knih o živé stravě, vede Školu živé stravy a od ledna se s ní budete moci pravidelně setkávat na stránkách našich novin! Máte se nač těšit! Více o Anně najdete na těchto dvou odkazech: https://www.facebook.com/anna.hyzova.7 a http://www.ziva-strava.cz/