TVOŘÍME S LÁSKOMINAMI IV. • PEPRMINTKY – nejen na silvestrovské zpestření

Ve spolupráci s opravdu inspirativní a krásně vytvořenou knihou LÁSKOMINY přinášíme našim čtenářům miniseriál se zajímavými – a nejen kulinářskými – tipy. Dnes jsou to PEPRMINTKY jako mlsání pro sebe, své blízké, nebo jako netradiční dárek. A nebo si jimi zpeztřete svou silvestrovskou tabuli! Buďte kreativní a ať vám chutná!

PEPRMINTKY

Celý sáček dokážu sníst na posezení. Trvá to už od dětství a nic se na tom nezměnilo. Jen mám stejný problém jako se slanými prec­líky v čokoládě z mé první knihy; skoro nikde v obchodech je ne­mají. Vyzkoušejte tyhle domácí, jsou vážně parádní. Pokud je chce­te povýšit na luxusní záležitost, přidejte do nich domácí zelenou; recept najdete na www.MojeLaskominy.cz.

Peprmintové bonbony

  • 400 g moučkového cukruPeprmintky Láskominy český ráj v akci
  • 6 lžic kondenzovaného mléka
  • 20 g měkkého másla
  • 15 ml domácí zelené
  • 150 g hořké čokolády o obsahu aspoň 70 % kakaa
  • 1 kapka přírodního mátového esenciálního oleje v bio kvalitě

Všechny suroviny kromě čo­kolády spolu dobře utřete a dejte na hodinu do led­nice. Na vál si nasypte moučko­vý cukr, lžící oddělte část hmoty a vypracujte spolu s cukrem tak, aby hmota držela tvar. Udělej­te malé oválky, pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte v lednici do druhého dne ztuhnout. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a za občasného míchá­ní zchlaďte aspoň na 30 °C. Ovál­ky napíchněte na párátka (pokud ovšem nemáte vidličku na výrobu pralinek), namáčejte v čokoládě a nechte na mřížce okapat. Nechte ztuhnout v lednici, kde peprmint­ky taky v uzavřené nádobě skla­dujte, dokud nepřijde jejich čas.

Z barevného ubrousku oddělte jen vrchní barevnou vrstvu, tou krabičku vystelte a naskládejte do ní bonbony. Zavřete a pře­važte stuhou se jmenovkou.

POZOR! V PROSINCOVÉM VYDÁNÍ (2015) NOVIN MŮŽETE TUTO KRÁSNOU KNIHU VYHRÁT!

Obálka_LáskominyO KNIZE A AUTORCE:
Druhá kniha Denisy Bartošové – autorky, která je svou kreativitou a nenechavýma rukama pověstná, by neměla chybět všem těm, kterým není líno vdechnout dobrým nápadům život. Denisa vám pomocí podrobných postupů pomůže vytvořit věci, na které byste si sami možná netroufli, a to za pár chvil i za pár kaček! Nechte promluvit své tvořivé já a darujte blízkým nebo sami sobě ručně vyrobené Láskominy!

ČTĚTE TAKÉ:  RECEPT: Mléčná rýže s ovocným pyré

Recepty a návody pocházejí z knihy: Láskominy Denisy Bartošové – Jedlé i kreativní dárky a skvělé recepty na celý rok

Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Více na MojeLaskominy.cz

Ukažte tento článek i vašim přátelům: