Sušenky s čokoládou a skořicí

Základem je dýňové pyré, lze ale použít i jablečné či hruškové.
Ingredience: ½ hrnku oleje, 1 hrnek dýňového pyré, 1 hrnek krupicového cukru, 1 lžička vanilky, 1 vejce, 2 hrnky mouky, 2 lžičky skořice, ½ lžičky mletého mixu koření: zákrov, muškátový oříšek a hřebíček, 1 lžíce mléka, 2 hrnky čokoládových kousků (nakrájené kousky čokolády), prášek do pečiva/soda.

Postup: V míse smíchejte olej, pyré, vanilku, vejce a cukr. V druhé misce smíchejte mouku, skořici a koření. Do mléka vmíchejte prášek do pečiva a vlijte do pyré. Poté přidáme sypkou směs i čokoládu a vše dobře promíchejte a nechte uležet cca 15 minut. Poté na plech s pečícím papírem tvoříme lžičkou malé sušenky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, cca 10 a 12 minut. Po vychladnutí skladujte s uzavřené nádobě.

Hodí se i jako zdravější varianta vánočního cukroví.

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  Kurkumový med jako antibiotikum i pro podporu mikroflóry