RAW TIRAMISU – Tirawmisu

Tirawmisu

Tirawmisu je sázka na jistotu, když potřebuji praktickou ukázku vitariánského menu. Nebudu tu mluvit o stohlavém nadšeném davu a opakovaných žádostech o recept, ale důrazně upozorňuji, že tenhle recept je putovní od prvního ochutnání a žádný autorský zákon s tím nic nezmůže.

Co potřebujete:tiramisu raw - tirawmisu - český ráj v akci - raw pro zdraví a krásu

Na spodní  vrstvu:

150g/1 šálek mandlí (nebo jiných ořechů)
200g 1 a  1/2 šálku vypeckovaných datlí
2 lžíce kokosového oleje + olej na vymazání formy
Na světlý krém:

300ml  ořechového mléka
mladá kokosová dužina z 1 ořechu- cca- 150-200gr
200 g/1 1/2 šálku kešu oříšků
12 lžic kokosového oleje
3 lžíce surového medu nebo agáve sirupu
2 lžíce lecitinu
1 lžička vanilkového extraktu
šp. soli

Vrchní čokoládový krém:

90g kakaového másla
60g agave sirupu
60 g raw kakaového prášku
šp. Soli

Postup:

Nejprve namočte mandle přes noc a kešu alespoň na 2 hodiny do vody, pak vodu slijte.

Rozmixujte mandle s datlemi a kokosovým olejem ve food procesoru, až vznikne těsto, se kterým se vám bude dobře pracovat. Vymažte si formu kokosovým olejem a těsto do ní upěchujte. Odložte do lednice.

Umixujte světlý  krém, ve vysokorychlostním mixéru. Snažte se dosáhnout tak hladkého krému, jak to jen bude možné.

Vyndejte z lednice  formu s datlovo-oříškovou vrstvou, vlijte   světlý krém, vložte na chvíli ztuhnout do mrazáku. Až ztuhne, polejte čokoládou, rozetřete po povrchu, opět vložte do mrazáku nebo lednice. Můžete zdobit kakaovými boby a krájejte namočeným nožem ve studené vodě.

Toto množství stačí na kulatou formu – průměr 20 cm nebo můžete použít podobnou  formu čtvercového tvaru.

Postup na čokoládu:

Ve vodní lázni rozehřejte kakaové máslo, přimíchejte kakao a agave a umíchejte do hladka. vzniklou hmotu nalejte na světlý krém, ozdobte kakaovými boby  a nechte ztuhnout v lednici.

ČTĚTE TAKÉ:  RECEPT: Mléčná rýže s ovocným pyré

Můj tip: Pokud nemůžete sehnat surový med a nepražené kakao, nezoufejte a klidně použijte to, co máte ve spíži.

DALŠÍ VÝTEČNÉ RAW RECEPTY NAJDETE V KNIZE – RAW PRO ZDRAVÍ A KRÁSU od nakladatelství Smart Press

PÁR DALŠÍCH RAW RECEPTŮ S TOUTO KNIHOU PRO VÁS MÁME TADY…

….i my už se u receptů z této knihy olizujeme, podívejte

O knize:

Titulka_RAW pro zdraví a krásuRAW pro zdraví a krásu
Kuchařka Jitky Adamové

Kuchařská kniha s obsáhlou teoretickou částí RAW pro zdraví a krásu je odpovědí na stále rostoucí trend syrové, nebo také živé či raw stravy. Autorka Jitka Adamová prostřednictvím jednoduchých receptů na polévky, hlavní jídla, dezerty a nápoje ukazuje, jak (ne)vařit rychle, ale přesto výtečně a zdravě. Syrová strava není jen módní záležitostí, je to styl života – života plného energie, pozitivního přístupu, s nímž se pojí krása a duševní pohoda. Vyzkoušejte jedinečné recepty, k jejichž nevaření potřebujete otevřenou mysl, mixér a jen „hrstku“ surovin. RAW pro zdraví a krásu je kniha pro všechny vegetariány, vegany, vitariány, ale i pro ty, kdo chtějí (ne)vařit jednoduše, výtečně a zdravě!

172 x 240 cm, pevná vazba, 224 stran, ke každému receptu fotografie, rozsáhlý úvod o živé stravě, 499 Kč

Vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz.

Ukažte tento článek i vašim přátelům: