PERNÍČKY – BEZ LEPKU

Perníčky

1 kg
60 minut příprava + 10 minut pečení
Elektrická trouba – horkovzduch

Ingredience:
160 g medu
1 sáček koření do perníku, mletého (skořice, hřebíček, anýz, nové koření, badyán)
2 lžíce kakaa
3 vejce
260 g moučkového cukru
500 g bezlepkové mouky Schär Mix B Bread Mix
1 lžička jedlé sody
špetka xanthanu
1 vejce na potření upečených perníčků

Poleva na zdobení:
1 bílek
200 g moučkového cukru, prosátého
kapka citrónové šťávy

Postup:

Smíchejte rozehřáté máslo, med, koření a kakao. Přidejte vajíčka a postupně i ostatní ingredience. Na válu vypracujte těsto a nechte je odpočinout v lednici alespoň přes noc.

Z těsta vyváleného zhruba na 5 mm vykrajujte na pomoučeném válu perníčky, pokládejte je na vymazaný plech.

Pečte je při 160 °C asi 10 minut, ještě horké cukroví potřete rozšlehaným vajíčkem.

Zdobte klasickou bílkovou polevou. Rozmíchejte bílek s prosátým moučkovým cukrem a přidejte kapku citronové šťávy. Konzistence by měla být taková, aby se poleva neroztékala a zároveň netrhala. Polevu lžící naberte do mikrotenového sáčku a ustřihněte růžek. Tenkým pramínkem pak zdobte upečené a vychladlé perníčky.

 

DALŠÍ RECEPTY VE SPOLUPRÁCI S NAKLADATELSTVÍM SMARTPRESS ZVEŘEJNÍME ZA PÁR DNÍ

Další skvělé sladké i slané recepty najdete v knize:

Bez lepku – sladké i slané recepty

Lucie Kazdová z Bezlepkové cukrárny

Těšit se můžete na koláče, dorty, zákusky, vánoční cukroví, houstičky, pizza, quiche, chléb.

Vaření a pečení bez lepku má svá úskalí – bezlepkové těsto se totiž chová úplně jinak než klasické. Autorka knihy, která je maminkou syna s celiakií, to ale pojala jako výzvu a založila úspěšnou specializovanou cukrárnu. Spolu s ní jsme připravili knihu, která obsahuje přes 60 vyladěných receptů, prověřených každodenní praxí. Díky nim budete moci i u sebe doma udělat (nejen) dětem třeba bezlepkové kornoutky na zmrzlinu, dorty, cupcakes, věnečky nebo špičky. Kromě klasických zákusků tu ale najdete také řadu receptů pro každý den: rychlé bábovky a další sladké dobroty, či úžasný chléb a pečivo v bezlepkovém provedení. Součástí knihy jsou informace o vhodných surovinách, přehledné a osvědčené postupy i další praktické rady pro život bez lepku.

ČTĚTE TAKÉ:  RECEPT: OMÁČKA NA TĚSTOVINY

Obchodní informace: ISBN: 978-80-87049-80-8 Formát: 172 x 240 mm Vazba: pevná vazba, celobarevné fotografie  Počet stran: cca 176 Cena: cca 399 Kč

KNIHU MŮŽETE ZAKOUPIT TADY

Ukažte tento článek i vašim přátelům: