JARNÍ (VELIKONOČNÍ) NÁDIVKA

JARNÍ (VELIKONOČNÍ) NÁDIVKA

Nastává jarní čas, Velikonoce… a k tomu patří nádivka. Udělejte si svou variantu s masem, nebo bez něj, jak máte rádi. Nezapomeňte, že právě nyní je čas sledovat jak rostou mladé kopřivy a další dary a použít je pro „dobití“ své energie!

INGREDIENCE:
100 g anglické slaniny (nebo uzeného masa, lze zcela vynechat)
4 vejce
4 rohlíky (ideálně den staré)
2 dl mléka
lžíce másla
pepř
sůl
muškátový oříšek
miska bylinek (ideálně kopřiva, ale lze jako doplněk použít sedmikrásky, pampelišky, medvědí česnek, atd)

JAK NA TO?
Pečivo nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem, které jsme předtím pečlivě promíchali s vejci. Bylinky umyjeme, spaříme vařící vodou, nasekáme na malé kousky a smícháme s nakrájenou slaninou. Dle chuti přidáme koření a celé smícháme s pečivem. Ve vymazaném pekáčku pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 30 minut.

Hodnocení:
Datum:
Hodnoceno:
Vynikající, nabíjející, jarní ;)
Hodnocení redakce:
51star1star1star1star1star
Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  Kurkumový med jako antibiotikum i pro podporu mikroflóry