ZKUSTE NĚCO NOVÉHO – NEPEČENÉ RAW CUKROVÍ – Linecké, košíčky, úlky i vanilkové rohlíčky

Nemůžete se zbavit představy, že to bez pečení nejde? My vás z tohoto omylu vyvedeme. Hravě
zvládnete vytvořit vynikající RAW cukroví, které se nepeče. A navíc je oproti klasickému cukroví velmi zdravé. Obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a ani ho tolik nesníte, protože stačí pár kousků a jste příjemně zaplněni. Nemusíte nutně zrušit všechno tradiční pečené… ale je to něco nového, co může váš vánoční stůl velmi obohatit!

Všechny recepty pocházejí z dílny Anny Hýžové, která je autorkou dvou knih o živé stravě, je zakladatelkou Školy živé stravy a od ledna se s ní budete moci pravidelně setkávat na stránkách našich novin! Máte se nač těšit! Více o Anně najdete na těchto dvou odkazech:  https://www.facebook.com/anna.hyzova.7http://www.ziva-strava.cz/

PS: …a těšte se také na RAW „BRAMBOROVÝ“ SALÁT! 

A TEĎ UŽ HURÁ NA „PEČENÍ“!

 

• „LINECKÉ“
Ingredience:
200 g pohanky  – umixujeme na mouku
100 g kokosového oleje – rozehřejme
2 lžíce medu (nebo dle chuti)
1 lžička kurkumy

Marmeláda
Namočíme do čisté vody nesířené meruňky na cca 4 hod, vodu slijeme a umixujeme se šťávou z citronu (cca 4 lžíce)

Vypracujeme těsto, vyválíme placku a vykrajujeme tvary. Spojujeme meruňkovou marmeládou.

_____________________________________________________________________________________________________

• ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY
Ingredience:
200 g kakaové máslo – rozehřejeme ve vodní lázni do 40°C

Přidáme:
200 g raw kakaový prášek
cca 3 lžíce agáve sirup

Promícháme v mixeru cca 10 min. Papírové košíčky naplníme sušeným ovocem a ořechy a zalijeme čokoládou. Necháme ztuhnout v lednici.

_____________________________________________________________________________________________________

• PERNÍČKY
Ingredience:

100 g vlašské ořechy – mix
100 g kaštanová mouka
50 g med
3 lžičky perníkové koření
2 lžičky bio citronová kůra
30 g kokosové máslo (nebo kokosový olej)

Vypracujeme těsto, rozválíme placku a vykrajujeme tvary. Můžeme je sušit, nebo dát ztuhnout do lednice. Pocákáme (pofrcáme) čokoládou.

_____________________________________________________________________________________________________

• ÚLKY
Ingredience:
100 g lískové ořechy – mix
100 g vlašské ořechy – mix
30 g medu
4 g vanilky (2lžičky)
70 g kokosový olej

Vypracujeme těsto (je spíše drobivé) a tvoříme pomocí formičky úlky, které dáme ztuhnout v lednici.

Spodní placičky pod úlky

Ingredience:
200 g kešu ořechy – mix
70 g kokosová mouka
1 lžíce agáve sirupu
20 g kakaové máslo

Vypracujeme těsto, rozválíme na folii a vykrojíme kolečka. Dáme ztuhnout do lednice. Místo placiček můžeme jako spodek použít půlku vlašského ořechu.

Nádivka
Ingredience:
100 g kešu ořechy – mix
4 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu

Umixujeme, naplníme úlky a spojíme se spodní placičkou nebo ořechem.

_____________________________________________________________________________________________________

• VANILKOVÉ ROHLÍČKY
Ingredience:

300 g vlašské ořechy – mix
150 g kešu ořechy – mix
4 g vanilka
25 g kokosový olej
2 lžíce med

Vypracujeme těsto, vyválíme válečky, rozdělíme je na dílky a tvarujeme rohlíčky. Dáme je na cca hod ztuhnout do lednice a pak je obalíme v kokosové mouce.

_____________________________________________________________________________________________________

Všechny recepty pocházejí z dílny Anny Hýžové, která je autorkou dvou knih o živé stravě, vede Školu živé stravy a od ledna se s ní budete moci pravidelně setkávat na stránkách našich novin! Máte se nač těšit! Více o Anně najdete na těchto dvou odkazech:  https://www.facebook.com/anna.hyzova.7http://www.ziva-strava.cz/