VÁNOČNÍ RAW „BRAMBOROVÝ“ SALÁT

Vánoční salát

Jsme zvyklí na tradiční bramborový salát. Tento salát je alternativou právě toho bramborového a je výtečný i přesto, že brambory neobsahuje. Pokud máte rádi živou stravu, nebo rádi zkoušíte něco nového a zároveň dobrého a zdravého – rozhodně ho vyzkoušejte!

Recept pochází z dílny Anny Hýžové, která je autorkou dvou knih o živé stravě, je zakladatelkou Školy živé stravy a od ledna se s ní budete moci pravidelně setkávat na stránkách našich novin! Máte se nač těšit! Více o Anně najdete na těchto dvou odkazech:  https://www.facebook.com/anna.hyzova.7 http://www.ziva-strava.cz/

Ingredience:
1 mrkev
1 petržel
celer (množství ve stejném poměru k mrkvi a petržele)
1 velká žlutá cibule
1 velké jablko
1 malá cuketa (nebo batáta)

Vše nakrájíme na drobné kostečky a přidáme „majolku“ a raw hořčici a promícháme.

Majolka:

1 šálek kešu (namočit na 4 hod) – nebo 1 větší zralé avokádo (je lepší)

citronová šťáva – kyselost dle chuti (2 lžíce)

raw hořčice dle chuti (1 lžička)

½ lžičky pepře