TVOŘÍME S LÁSKOMINAMI III. • VÁNOČNÍ PUNČ

Ve spolupráci s opravdu inspirativní a krásně vytvořenou knihou LÁSKOMINY přinášíme našim čtenářům miniseriál se zajímavými – a nejen kulinářskými – tipy. A protože se blíží Vánoce, přinášíme tentokrát tip na HORKÝ VÁNOČNÍ PUNČ. Zahřejte se, vyzkoušejte něco nového a užijte si svátky!Horký vánoční punč - Láskominy - český ráj v akci

 

  • 4 dl bílého vína
  • 2 dl tmavého rumu
  • 1,5 dl černého čaje
  • 5 kostek cukru
  • 3 lžíce medu
  • 2 pomeranče v bio kvalitě
  • 1 citron v bio kvalitě

 

 

Čaj zalijte horkou vodou a nechte asi 10 minut louhovat. Do hrnce o obsahu 1,5 l vlijte bílé víno a rum. Pomeranče a citrony důklad­ně omyjte a osušte. Všech pět kostek cukru poctivě třete o pomerančovou kůru, až budou ze všech stran pěk­ně oranžové a voňavé. Teprve pak je vhoďte do hrnce k rumu a vínu a při­lijte vylouhovaný čaj a med.

Pomeranč a citron rozpulte, vy­mačkejte šťávu a vlijte ji do hrn­ce. Nakonec pomocí lžíce vydlabejte i dužinu, pokrájejte na malé kousky a přidejte do punče. Prohřejte a ser­vírujte.

VÍCE RECEPTŮ

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  RECEPT: OMÁČKA NA TĚSTOVINY