TVOŘÍME S LÁSKOMINAMI III. • VÁNOČNÍ PUNČ
Ve spolupráci s opravdu inspirativní a krásně vytvořenou knihou LÁSKOMINY přinášíme našim čtenářům miniseriál se zajímavými – a nejen kulinářskými – tipy. A protože se blíží Vánoce, přinášíme tentokrát tip na HORKÝ VÁNOČNÍ PUNČ. Zahřejte se, vyzkoušejte něco nového a užijte si svátky!
- 4 dl bílého vína
- 2 dl tmavého rumu
- 1,5 dl černého čaje
- 5 kostek cukru
- 3 lžíce medu
- 2 pomeranče v bio kvalitě
- 1 citron v bio kvalitě
Čaj zalijte horkou vodou a nechte asi 10 minut louhovat. Do hrnce o obsahu 1,5 l vlijte bílé víno a rum. Pomeranče a citrony důkladně omyjte a osušte. Všech pět kostek cukru poctivě třete o pomerančovou kůru, až budou ze všech stran pěkně oranžové a voňavé. Teprve pak je vhoďte do hrnce k rumu a vínu a přilijte vylouhovaný čaj a med.
Pomeranč a citron rozpulte, vymačkejte šťávu a vlijte ji do hrnce. Nakonec pomocí lžíce vydlabejte i dužinu, pokrájejte na malé kousky a přidejte do punče. Prohřejte a servírujte.