TVOŘÍME S LÁSKOMINAMI V. • KÁVOVÉ KOSTKY

Ve spolupráci s opravdu inspirativní a krásně vytvořenou knihou LÁSKOMINY přinášíme našim čtenářům miniseriál se zajímavými – a nejen kulinářskými – tipy. Dnes jsou to KÁVOVÉ KOSTKY pro radost a zlepšení chuti, nebo jako netradiční dárek. Buďte kreativní a ať vám chutná!

Obálka_LáskominyPOZOR! V PROSINCOVÉM VYDÁNÍ NOVIN MŮŽETE TUTO KRÁSNOU KNIHU VYHRÁT!
v
e schránkách čekejte Český ráj v akci od 14.12.2015

Kávové kostky

Z lásky ke kávě jsem připravila historicky nejdražší recept této knihy a moje kuchyně se stala chemickou vývojovou laboratoří. Kvůli špatně převedeným jednotkám letěl výsledek ně kolikrát do koše, ale díky tomu vy teď máte jistotu, že výsledek bude dokona­lý hned napoprvé!

  • 1 lžíce instantní kávy
  • 2 lžičky horké vodyKávové kostky_ Láskominy - český ráj v akci
  • 1 a ½ lžičky sušených bílků (bohužel nelze nahradit čerstvým bílkem,
    směs musí být jen minimálně vlhká)
  • 220 g třtinového cukru
  • metlička na šlehání nebo ruční mixér
  • stěrka
  • silikonová forma na led

 

Troubu předehřejte na 100 °C. Ve velké míse smíchejte kávu a su­šené bílky s horkou vodou. Na míchání použijte metličku nebo ruční mixér, ve směsi tak nevzniknou hrud­ky. Postupně zašlehejte i cukr. Měla by vzniknout směs připomínající vlh­ký písek. Není ani tekutá, ani tuhá.

Kávovou směsí naplňte silikonovou formu na led. Lžící nebo stěrkou hmo­tu do formy napěchujte a stlačte. Pře­bytečnou hmotu setřete zpět do mísy. Naplněnou formu vložte do předehřáté trouby a nechte asi 40 minut sušit. Po vyjmutí z trouby by měly kostky ale­spoň 8 hodin, ideálně však do druhého dne odpočívat. Ztuhlé kávové kostky opatrně vyklopte z formy.

Nechte krásu kávových kostek pěkně vyniknout, blýskají se jako drahokamy! Naskládejte je do průhledného šifonového sáčku s dekorativní šňůrkou na zavázání.

Koupíte je v obchodech s dárkový­mi předměty nebo v každém větším papírnictví. Dárek opatřete ještě malou vánoční ozdobou a jmenovkou, na kterou můžete napsat buď recept, nebo návod k použití.

ČTĚTE TAKÉ:  Kurkumový med jako antibiotikum i pro podporu mikroflóry

Tip: sušené bílky prodávají obchody pro cukráře!

Kostky se dají křoupat jen tak, jako bonbony, nebo jimi můžete ochutit horkou čokoládu nebo kakao.

POZOR! V PROSINCOVÉM VYDÁNÍ NOVIN MŮŽETE TUTO KRÁSNOU KNIHU VYHRÁT!

Obálka_LáskominyO KNIZE A AUTORCE:
Druhá kniha Denisy Bartošové – autorky, která je svou kreativitou a nenechavýma rukama pověstná, by neměla chybět všem těm, kterým není líno vdechnout dobrým nápadům život. Denisa vám pomocí podrobných postupů pomůže vytvořit věci, na které byste si sami možná netroufli, a to za pár chvil i za pár kaček! Nechte promluvit své tvořivé já a darujte blízkým nebo sami sobě ručně vyrobené Láskominy!

Recepty a návody pocházejí z knihy: Láskominy Denisy Bartošové – Jedlé i kreativní dárky a skvělé recepty na celý rok

Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Více na MojeLaskominy.cz

Ukažte tento článek i vašim přátelům: