SKVĚLÁ JABLEČNÁ PŘESNÍDÁVKA

Při nadbytku jablek si je buď nechte vymoštovat, a pokud jich máte málo, zkuste tento vynikající recept na jablečný protlak. Vydrží, nemusí se skladovat v lednici, je skvělý studený, ohřátý, s piškoty, na kaši, do pečení i samotný jako přesnídávka…

Ingredience: Jablka, voda, citron, koření (skořice, hřebíček, badyán)

Jablka očistíme a rozmixujeme/nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce s vodou, citronovou šťávou a kořením a přivedeme k varu. Stáhneme a necháme probublávat cca 30 min do změknutí. Jablka zcela rozmixujeme (pokud je příliš vody, předtím odlijeme). Plníme ještě horké do čistých sklenic. Dobře je uzavřeme a dáme do pekáče s horkou vodou. Vložíme do trouby na 180 °C a „pečeme“ 30 minut. Na závěr sklenice vyndáme, otočíme dnem vzhůru a necháme tak do druhého dne.

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  Znáte aerial hoop? Sport, jehož obliba strmě stoupá. U dospělých i dětí.