Recept: Zeleninové karbanátky z brokolice, mrkve a žampionů

Na karbanátky
125 g brokolice, 125 g žampionů, 125 g mrkve, 125 g kukuřice, 2 stroužky česneku, 2 vajíčka, kukuřičná nebo normální strouhanka, kari, sůl, pepř

Na dip
půl kelímku jogurtu, půl kelímku zakysané smetany, kapka citronové šťávy, sůl, stroužek česneku, řecké bylinky, cca tři lžíce řeřichy

POSTUP:
Karbanátky:
Zeleninu a žampiony nakrájejte na kostičky stejné velikosti. Vše krátce povařte v páře. Do poloměkké zeleniny přidejte vajíčka a koření a vše promíchejte. Poté přidejte strouhanku – aby vznikla hmota, ze které půjdou tvarovat placičky. Placičky smažte na pánvičce, nebo pečte v troubě.

Dip: Smíchejte jogurt se zakysanou smetanou. Přidejte citronovou šťávu a najemno nasekanou řeřichu s řeckými bylinkami. Na závěr dochuťte solí dle chuti. 

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  III. ČÍM SE V ZIMĚ ZAHŘÁT A ZÁROVEŇ POSILNIT IMUNITU?