NÁVOD NA VÝROBU DOMÁCÍ MĚSÍČKOVÉ MASTI

Ingredience:
4 hrsti čerstvého měsíčku lékařského (okvětní lístky)
500 g kvalitního kokosového oleje (alternativně olivového oleje, bambuckého másla či sádla)

Květy měsíčku vhodíme do horké vody, necháme povařit (2 minuty) a odstavíme. Poté scedíme a smícháme s připraveným na nízkou teplotu roztaveným tukem nebo olejem. Necháme macerovat do druhého dne. Mast následně pomalu a šetrně rozehřejeme a přefiltrujeme přes plátýnko (nebo kávový filtr). Uchováváme v ledničce. Lze přidat i včelí vosk či rostlinnou silici (levandulovou, která dezinfikuje, či jinou dle vašeho výběru či preference vůně nebo účinků).

O účincích měsíčku lékařského můžete číst v říjnovém vydání novin Český ráj v akci (2021)

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  Síla, pohyblivost a stabilita – tři pilíře zdravého těla