LUKÁŠ PAVLÁSEK – NA STOJÁKA (5/2015)

LUKÁŠ PAVLÁSEK – Mám doma kouzelnou krabičku plnou témat

Baviče  a  moderátora  Lukáše  Pavláska  není  nutno  dlouze  představovat.  Mnozí  ho  zaregistrovali  díky  vtipným reklamním spotům  jednoho  z  mobilních  operátorů  či  ve  stále  oblíbenější stand-up  comedy  Na  stojáka.    Jedna  z  nejvýraznějších  tváří této  show  se  objeví  také  na  podiu  Sedmihorského  léta  23.  července  spolu  s  dalšími  vtipnými účinkujícími. Vyzpovídali jsme Lukáše stejnými otázkami jako v předešlém vydání jeho kolegu Arnošta Frauenberga.  Porovnat  jejich  odpovědi  můžete  v  dubnovém  vydání nebo na www.ceskyrajvakci.cz/rozhovory.

lukas_pavlasek_1

Jak  byste  vy  osobně,  ze  svého  pohledu,  specifikoval „představení“  Na stojáka…?
Lukáš: Protože mám kvalitní matematický mozek, použil bych  tuto  jednoduchou  rovnici.  Bavič  plus  mikrofon  plus  publikum  se rovná Na stojáka se rovná dobrá zábava.

Kromě  Na  stojáka  se  věnujete  ještě  dalším  projektům,  moderování atd… Co pro vás Na stojáka znamená, proč vás to baví?
Lukáš: Baví mě,  že  se  tam  slučují  všechny  mé  oblíbené  činnosti, herectví, psaní, humor,  chytání  lelků  a  hluboké  přemýšlení  o  světě  do  jednoho  celku.

A co z těch všech vašich činnosti děláte nejraději, co vám přináší nejvíce radosti?
Lukáš: Chytání lelků.

Na čem právě pracujete? Nějaké nové projekty?
Lukáš: Pracuju na nové síťce na lelky.

A co publikum? Reagujete, přizpůsobujete, improvizujete podle reakcí publika? Anebo máte připravené vystoupení, které už v jeho průběhu neměníte?
Lukáš:  Základ  mám  připravený,  ale  průběžně  ho  upravuji  a něco přidávám a něco ubírám, dokud po několika stovkách let není výstup stoprocentně dokonalý.

Jaké  publikum  máte  nejraději?  Jezdíte  po  celé  republice,  mění  se publikum,  nebo  se  dá  říct,  že  české  je  všude  stejné?  Lukáš:  Nejlepší publikum bylo v Ohňové zemi a v Kvítečkově. Sluneční město taky nebylo špatný, ale bylo to na mě už moc sluníčkový.

SEDMIHORSKÉ LÉTO 2015

Jak se tedy na Na stojáka chystáte? Jak vás napadají témata, o kterých mluvit, co vás nejvíce ovlivňuje?
Lukáš: Já mám doma takovou kouzelnou krabičku plnou témat a občas si z ní něco vezmu. Zatím vypadá, že je bezedná.

Vymýšlíte  jen  vlastní  vtipy, nebo použijete a třeba obměníte i vtipy, které slyšíte a zdají se vám být dostatečně dobré na to, aby je slyšeli  i diváci?
Lukáš: Já to beru z tý krabičky, jak jsem už říkal.

A  abychom  se  vrátili zpět k Sedmihorskému létu. Každoročně skvělé publikum, vynikající atmosféra, venkovní areál. Jak se těšíte?
Lukáš: Já mám rád léto a vesnický zábavy a tancovačky a to mi ten areál evokuje, tak se těším moc. Nejradši mám séri  vystoupení několik dní po sobě, což bude i tady. Léto je moje období a slibuju, že si tohle pořádně užiju.

Řeknete  nám  na  závěr  nějaký  svůj  oblíbený  vtip?
Lukáš:  Můj nejoblíbenější vtip je, jak pan Láďa s panem Járou ztroskotají na pustém ostrově, ale řeknu ho až v létě.

Sedmihorské  léto  –  NA  STOJÁKA,  23.  července  2015,  Sedmihorky  u Turnova. Vstupenky na: www.sedmihorskeleto.cz, www.evstupenka.cz  a  prodejní  místa  evstupenka,  infocentra:  Turnov,  Železný  Brod, Lomnice  nad  Popelkou,  Liberec  a  další.  Jičín  –  CK  Czech  Paradise, Valdštejnovo náměstí 94.

ČÍST V NOVINÁCH
ČÍST DALŠÍ ROZHOVORY (Jaroslav Dušek, Michal Hrůza, Pavel Šporcl, Věra Špinarová, Arnošt Frauenberg…)

na stojáka 2.indd

PROGRAM SEDMIHORSKÉ LÉTO 2015:

18.6. – Michal Hrůza & Kapela Hrůzy
30.6. – Prachy!!! – divadelní představení
– Ondřej Vetchý, Vanda Hybnerová a další

16.7. – Pavel Šporcl & Gipsy Way Ensemble
23.7. – NA STOJÁKA – Lukáš Pavlásek, Karel Hynek,
Daniel Čech, Arnošt Frauenberg 

30.7. – Věra Špinarová & Adam Pavlík Band
13.8. – Vlasta Redl & kapela

20.8. – Pátá dohoda & Jaroslav Dušek


Ukažte tento článek i vašim přátelům: