Jahodový cheesecake – raw

Jahodový cheesecake

Chuť léta v dokonalé kulinářské formě! Připravte si velkou porci jahod a držte si klobouky, protože tento dort vás naprosto uchvátí svou lahodnou a jemnou chutí a vůní letních dní.

Co potřebujete:2

na korpus:

300 g / 2 šálky mandlí

200 g / 10 velkých datlí medjool

30 g / Ľ šálku sušeného kokosu

 

na krém:

450 g / 3 šálky kešu

160 g / 12 lžic kokosového oleje

1 vanilkový lusk (nebo 1 lžičku vanilkové esence)

6 lžic citronové šťávy

5 lžic sirupu z agáve (nebo medu)

špetku soli

120 g / 1 šálek zralých jahod na ozdobu

Postup:

Mandle a kešu předem namočte, minimálně na 5 hodin. Mandle pak slijte a osušte, přebytečná voda by korpusu uškodila. Kešu stačí slít, krém trochu tekutiny navíc unese.

Zpracujte mandle, datle a kokos v sekacím robotu s nožem ve tvaru písmene S. Snažte se dosáhnout téměř hladké konzistence.

Vymažte dortovou formu o průměru 20–22 cm kokosovým olejem, můžete ji i vysypat strouhaným kokosem (navíc k tomu, který je v seznamu surovin). Korpus rovnoměrně upěchujte do formy. Vložte na půl hodiny do lednice nebo mrazáku.

Ingredience na krém, tedy namočené a slité kešu, kokosový olej, vanilkový lusk, citronovou šťávu, agávový sirup a špetku soli umixujte do hladka a dochuťte další citronovou šťávou nebo agávovým sirupem podle vlastní chuti. Množství, které uvádím já, přivede na svět jemný, lehce sladký výsledek, který si skvěle notuje se zcela zralými jahodami. Na začátku sezóny možná budete potřebovat o něco sladší krém.

Směs nalijte na korpus a lehce poklepejte o stůl pro odstranění vzduchových bublin.

Dort nechte několik hodin tuhnout v lednici.

Ozdobte čerstvými jahodami a servírujte.

Můj tip: Umixujte omáčku z namočených datlí a jahod a každou porci efektně přelijte. Tento tip nejvíc využijete ke konci jahodové sezóny, kdy nejhezčí kousky už jsou pryč a ty jahody, které zbyly, jsou sice slaďoučké, ale nevzhledné. Omáčkou můžete přelít také kaše (tři variace najdete ve snídaňové kapitole v knize RAW pro zdraví a krásu níže) nebo lívanečky (tamtéž).

ČTĚTE TAKÉ:  Kurkumový med jako antibiotikum i pro podporu mikroflóry

DALŠÍ VÝTEČNÉ RAW RECEPTY NAJDETE V KNIZE – RAW PRO ZDRAVÍ A KRÁSU od nakladatelství Smart Press

PÁR DALŠÍCH RAW RECEPTŮ S TOUTO KNIHOU PRO VÁS MÁME TADY…

….i my už se u receptů z této knihy olizujeme, podívejte

O knize:

Titulka_RAW pro zdraví a krásuRAW pro zdraví a krásu
Kuchařka Jitky Adamové

Kuchařská kniha s obsáhlou teoretickou částí RAW pro zdraví a krásu je odpovědí na stále rostoucí trend syrové, nebo také živé či raw stravy. Autorka Jitka Adamová prostřednictvím jednoduchých receptů na polévky, hlavní jídla, dezerty a nápoje ukazuje, jak (ne)vařit rychle, ale přesto výtečně a zdravě. Syrová strava není jen módní záležitostí, je to styl života – života plného energie, pozitivního přístupu, s nímž se pojí krása a duševní pohoda. Vyzkoušejte jedinečné recepty, k jejichž nevaření potřebujete otevřenou mysl, mixér a jen „hrstku“ surovin. RAW pro zdraví a krásu je kniha pro všechny vegetariány, vegany, vitariány, ale i pro ty, kdo chtějí (ne)vařit jednoduše, výtečně a zdravě!

172 x 240 cm, pevná vazba, 224 stran, ke každému receptu fotografie, rozsáhlý úvod o živé stravě, 499 Kč

Vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz.

 

Ukažte tento článek i vašim přátelům: