DÝŇOVÝ CHEESECAKE

Recept na skvělý dýňový cheesecake. Hotový je za chvilku a pochutná si celá rodina!

korpus: 170 g vlašských ořechů, 80 g blanšírovaných mandlí, 80 g másla, 20 g kokosu, lžička skořice
náplň: 400 g dýňového pyré, 250 g mascarpone, 250 g tučného tvarohu, 250 g zakysané smetany, 3 vejce, 1 žloutek, sladidlo dle chuti

Všechny ořechy rozmixujte, přidejte k ostatním ingrediencím na těsto a vmačkejte stejnoměrně do formy. Pečte 10 min na 180 °C). Dýni nakrájejte, povařte do měkka a rozmixujte. Pak smíchejte s ostatními ingrediencemi na náplň a dohromady rozmixujte. Vlijte na korpus. Pečte 15 min na 200 °C, poté snižte na 110 °C na dalších 20 minut. Po vypnutí trouby pootevřete dvířka a nechte cca 2 hodiny dojít. Po zchladnutí dejte do ledničky a nechte uležet přes noc.

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  Rozmarýn – bylinka nejen na vaření