DOMÁCÍ CITRONÁDA

Citronádu vyhledáváme především v teplém počasí. Dá se však pít kdykoliv a využít třeba jako skvělé osvěžení pro návštěvu.
Odbourejte chemické sirupy, limonády a další „pití“, které organismu jen škodí… Udělejte něco pro své tělo a navíc…chutná a budete mít radost!

CO POTŘEBUJEME?
2 litry vody (pozor! i na druhu vody záleží…čtěte náš článek o vodě – na straně 8 a 9 http://ceskyrajvakci.cz/unor-2016-archiv-vydani/
• 220 g krupicového, případně tmavého cukru nebo medu
• 125 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
• 125 ml čerstvě vymačkané limetkové šťávy
• 2 citrony nebo limetky
• zhruba 8 snítek čerstvého rozmarýnu (dle vaší chuti)
• 1 lžíce nahrubo nadrceného nového koření
• kostky ledu (lze vynechat, pro organismus je zdravější pít teplejší tekutiny – i v létě)

 

JAK NA TO?
Do hrnce nalijeme 500 ml vody, vsypeme cukr(med) a vložíme bylinky (rozmarýn a nové koření). Vodu přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, sundáme hrnec z plotny a necháme stát a louhovat bylinky. Po cca hodině tekutinu přecedíme, aby v ní nezůstaly zbytky bylinek a koření. Poté slijeme do většího džbánku a přilijeme zbytek vody s citronovou a limetkovou šťávou. Promícháme a přidáme nakrájené dva citrony/limetky (ideálně bio, nebo bez slupky). Pokud chcete, přidejte před podáváním led a dozdobte snítkou rozmarýnu.

DALŠÍ RECEPTY

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  RECEPT: Mléčná rýže s ovocným pyré