ČOKOLÁDOVÉ TRUFFLES

Geniální, delikátní, rychlý a velmi lahodný recept na čokoládové truffle jen ze dvou ingrediencí. Budete se olizovat až za ušima :-)

Ingredience: 1 plechovka kondenzovaného mléka, 160 g kakaa (doporučujeme kakao Criollo – www.shoprecall.cz)

Postup:
Do malého hrnečku vylijte celé kondenzované mléko a mírně zahřejte (musí být horké, ne vařicí). Odstavte a prosejte do něj kakao.
Pečlivě promíchejte. Vznikne tužší lepivá hmota, kterou přendejte na kakaem posypanou zapékací misku a rozprostřete.
Zakryjte a nechte pár hodin (nebo lépe do rána) ztuhnout.
Po ztuhnutí posypte vršek opět malou vrstvou kakaa, hmotu rozkrájejte a tvořte kuličky, které obalujte v kakau.
Uchovávejte v lednici.

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  VĚČNÉ TÉMA HUBNUTÍ aneb Jak funguje 10 minut denně