CELOZRNNÉ ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY

CELOZRNNÉ ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY (12 ks)
Pokud nemáte doma celozrnnou mouku a zdravější cukr, lze samozřejmě vytvořit i „klasickou“ verzi z běžné mouky a bílého cukru

INGREDIENCE:

2 hrnky / 250 g špaldové celozrnné mouky (lze nahradit pšeničnou celozrnnou)

1 hrnek / 200 g třtinového cukru

1 hrnek / 170 g hořké čokolády (50-75% kakaa)

1/2 hrnku /60 g hořkého kakaa nebo karobu

1 lžička sody na pečení

1 lžička vanilkového extraktu

1/2 lžičky soli

2 vejce

1 hrnek / 240 ml jogurtu

1/2 hrnku / 120 ml mléka

1/2 hrnku / 120 ml rostlinného oleje

JAK NA TO
Troubu předehřejte na 200°C. Formu na muffiny si vymažte nebo vyložte papírovými formičkami. V jedné míse smíchejte mouku, kakao, sůl, sodu. Čokoládu nasekejte na malé kousky přibližně 0,5 cm. V druhé míse smíchejte cukr, vanilkový extrakt, vejce, jogurt, mléko a olej. Tuto směs chvíli míchejte, dokud se pěkně nepropojí a cukr se nerozpustí. Nyní přidejte suchou směs, krátce promíchejte a na závěr přidejte 3/4 nasekané čokolády. Těsto rozdělte do formiček, na vrch každé nasypte zbylou čokoládou. Pečte 20 minut nebo dokud špejle po zapíchnutí nevyjde ven z těsta čistá.

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  Domácí granola s džemem

Jeden myslel na “CELOZRNNÉ ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY

Komentáře nejsou povoleny.