BANÁNOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOVÝM POSYPEM

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

• 150 g polohrubé mouky
• 200 g  cukr krupice
• 1 sáček vanilkového cukru
• 6 vajec
• 2 lžíce oleje
• 3 lžíce kakaa
• 1 lžička prášku do pečiva

Na krém:

• 2 hrnečky jogurtu (nebo zakysané smetany, lze použít také tvaroh)
• 1 kelímek smetany ke šlehání
• 8 ks (plátků) želatiny


Další ingredience:

banány (podle chuti, minimálně 4 ks na pokladení celé plochy, lze ale udělat i dvě vrstvy a pokud máte rádi banány, nemusíte šetřit)
čokoláda (hořká, nebo mléčná – ale pozor! nekupujte čokoládu s velmi škodlivým palmovým tukem!)
marmeláda podle chuti
Jak na to?
Cukr krystal, vanilkový cukr a vejce společně utřeme do pěny. Smícháme si kakao, mouku a prášek do pečiva. Tuto směs pak k pěně postupně přidáváme. Přilejeme také olej a vmícháme. Připravíme si plech, který buď vymažeme a vysypeme moukou, nebo lze použít pečící papír. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů zhruba 20 – 25 minut. Upečené těsto z trouby vyndáme a necháme vychladnout. Poté potřeme marmeládou.
V další fázi si připravíme banán . Ten překrojíme na polovinu, poklademe na natřené těsto a vrhneme se na přípravu krému. Plátky želatiny namočíme do vody (postupujte dle návodu na obalu). Smetanu mezi tím vyšleháme do tuhé šlehačky, připravíme hotovou želatinu a společně ještě jednou vyšleháme. Poté vmícháme jogurt/smetanu/tvaroh a můžeme přidat kousky čokolády (nastrouhané, nebo na malé kostičky nakrájené). Naneseme celou směs na korpus s banánem, zarovnáme povrch a posypeme nastrouhanou čokoládou. Necháme odpočinout v ledničce…a pak už jen dobrou chuť.
Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  Domácí granola s džemem