BÁBOVKA S TVAROHEM

Co potřebujeme?

Na těsto:

• 3 vejce (nezapomeňte, že nejlepší vejce je domácí, nebo od farmářů! Případně „alespoň“ nekupujte vejce z klecových chovů – napsáno na krabičce)
• 150 g cukr krystal (lze použít i lepší varianta – třtinový cukr)
• 60 ml oleje
• 100 ml mléka
• 300 g polohrubé mouky
• 2 lžíce kakaa
• 1 sáček prášku do pečiva

Na tvarohovou náplň:

• 500 g měkkého tvarohu
• 1 sáček vanilkového cukru
• 1 sáček vanilkového pudinku
• 100 ml mléka
• 4 lžíce cukru (opět můžete využít třtinový cukr)

• cukr pudr na závěrečné posypání (můžete ale posypat také skořicí, nebo polít čokoládou – pozor! Vybírejte takovou, která NEOBSAHUJE velmi škodlivý palmový tuk!)

Jak na to?

Jako první si připravíme tvarohovou náplň. Je velmi jednoduchá. Vytvoříme ji v smícháním a vymícháním všech uvedených surovin pro náplň.
Poté se vrhneme na těsto. Vejce (žloutek i bílek) dáme do šlehací nádoby, přisypeme cukr a společně vyšleháme do pěny. Postupně přiléváme olej, poté mléko a na samém závěru lehce vmícháme mouku. Tu jsme si ovšem předtím smíchali s kakaem a práškem do pečiva.

Vymažeme formu tukem (máslo, ghí, olej), vysypeme moukou. Poté do ní vlijeme cca třetinu těsta. Rozprostřeme ho stejnoměrně po celém dnu formy a na něj vložíme polovinu tvarohové náplně. Opět rozprostřeme a použijeme druhou část těsta, poté zbytek náplně a na konec poslední část těsta.
Troubu si předehřejeme na 200°C a dáme péct. CCa po 10 minutách snížíme teplotu na 160 °C a bábovku dopečeme.

Po vychladnutí bábovku pocukrujeme a můžeme podávat.

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  Kurkumový med jako antibiotikum i pro podporu mikroflóry