ARNOŠT FRAUENBERG – NA STOJÁKA (4/2015)

ARNOŠT FRAUENBERG – NA STOJÁKA: „Mám rád publikum, které přijde.“

af

Arnošt Frauenberg. Osobnost, která se věnuje herectví, hudbě i moderování. Osobnost, která je všem fandům dobré nálady a humoru známá (nejen) z oblíbené stand-up comedy Na stojáka. Protože se letos v červenci právě Na stojáka představí v Sedmihorkách u Turnova v rámci Sedmihorského léta, je vtipný Arnošt Frauenberg další osobností, kterou jsme vyzpovídali…

Jak byste vy osobně, ze svého pohledu, specifikoval „představení“
Na stojáka…?
Přijde blázen před mikrofon a za přítomnosti vyprodaného
sálu se zahltí adrenalinem.

Věnujete se kromě „Na stojáka“ ještě dalším projektům, muzice, moderování atd. Co pro vás „Na stojáka“ znamená, proč vás baví?
Nejvíc mě na tom baví, že k tomu nic nepotřebuji. Nemusím se vláčet s kytarou, kombem a jinými těžkými věcmi. Prostě se jen tak seberu a jedu na představení. Co mě baví a nabíjí je samozřejmě smích. Vždycky jsem se snažil lidi bavit. Nejen v Na Stojáku, ale i při koncertech.

A co z těch všech vašich činností děláte nejraději, co vám přináší nejvíce radosti?
Kdybych z něčeho z toho neměl radost, tak to nedělám. Nepovažuji se za moderátora, to je fakt. Muzika a stand-up, to je o úplně jiných emocích a vždy je to zajímavé.

Na čem právě pracujete? Nějaké nové projekty?
Připravuji na začátek července opravdu velký festival humoru. Humor Fest budou tři dny na čtyřech scénách v Příbrami. No a jinak půjde do kin komedie, ve které hraji hlavní roli. Mám tam přezdívku Pupík a bude to fakt vtipné. Musíme se sejít, tak se ten film jmenuje. A víc prozrazovat nebudu.
12
Letos vystoupíte také 23. července v rámci Sedmihorského léta. Společně s vámi ještě Lukáš Pavlásek, Karel Hynek a Daniel Čech. Kolik vystupujících celkem se vlastně na „Na stojáka“ podílí?
Zdravé jádro Na stojáka je tak kolem dvaceti komiků. Jsem rád, že u toho můžu být. No vlastně proč ne, jsem vtipný.


karel-hynek_4
lukas_pavlasek_1 stojak 131204nastoj01D

Jaké je publikum Na stojáka? Reagujete, přizpůsobujete, improvizujete podle reakcí publika? Anebo máte připravené vystoupení, které už v průběhu nijak neměníte?
Malou částí vystoupení je improvizace. Když se to hodí, zareaguji podle situace. Publikum je všude trochu jiné. Někdy vůbec nemají smysl pro humor. Dělám si srandu, to byl slabší fórek, tohle.

Jaké publikum tedy máte nejraději?
Trochu jsem to vlastně řekl v předchozí odpovědi. Mám rád publikum, které přijde.

Jak se na „Na stojáka“ chystáte? Jak vás napadají témata, o kterých
mluvit, co vás nejvíce ovlivňuje?
Nebude vám vadit, když na tuhle otázku neodpovím? Strašně spěchám. Tak jo. Je to všude kolem.

Vymýšlíte jen vlastní vtipy, nebo použijete a třeba obměníte i vtipy, které slyšíte a zdají se vám být dostatečně dobré na to, aby je slyšeli i diváci?
Zásadně si vymýšlím svoje vtipy. Když mi dají mikrofon, lidi je i slyší. Teď mě napadá, že si vezmu pár vtipů od Lukáše. Nebo ne. Ty moje jsou vážně dobré.

Abychom se vrátili ještě k Sedmihorskému létu. Každoročně skvělé publikum, vynikající atmosféra, venkovní areál. Jak se těšíte?
No jasně, že je to tu skvělé. Už jsem tu hrál, takže vím. Navíc tu mám hodně známých, přátel. Vždycky je tu dobrá párty po představení.

Řeknete nám na závěr nějaký svůj oblíbený vtip?
Neřeknu. Řeknu vám ho, když přijdete na představení. A návštěvníky bych rád tímto pozval. Bude to fakt hustá sestavička.

 

na-stojaka-1
foto: archiv AF rozhovor: Jitka Maděrová

ARNOŠTA FRAUENBERGA A DALŠÍ můžete vidět na jevišti Sedmihorského léta ve čtvrtek 23. července 2015. Vstupenky na všechny akce jsou již v předprodeji na www.evstupenka.cz
www.sedmihorskeleto.cz, kde naleznete podrobnosti k akcím.

SEDMIHORSKÉ LÉTO 2015
18.6. – Michal Hrůza & Kapela Hrůzy
30.6. – PRACHY!!! – divadelní představení (Ondřej Vetchý, Vanda Hybnerová a další…)
16.7. – Pavel Šporcl & Gipsy Way Ensemble
23.7. – Na stojáka – Lukáš Pavlásek, Karel Hynek,
Daniel Čech, Arnošt Frauenberg
30.7. – Věra Špinarová & Adam Pavlík Band
13.8. – Vlasta Redl
20.8. – Pátá dohoda & Jaroslav Dušek

ČÍST ROZHOVOR V NOVINÁCH
ČÍST DALŠÍ ROZHOVORY

Ukažte tento článek i vašim přátelům: