ŘÍJNOVÁ SOUTĚŽ O KNIHU ZELENINA Z EKOZAHRADY pro radost i soběstačnost od nakladatelství SMART PRESS

ŘÍJNOVÁ SOUTĚŽ O KNIHU ZELENINA Z EKOZAHRADY pro radost i soběstačnost od nakladatelství SMART PRESS

 Kniha se zabývá zábavným permakulturním pěstováním zeleniny, a to od výběru místa pro záhony přes jejich utváření mnoha různými způsoby až po zúrodňování půdy, tvorbu kompostů a přidávání přírodních zlepšujících příměsí do půdy.

Osvětluje plánování jednotlivých druhů zelenin, jejich kombinace vzhledem k praktičnosti a kráse, střídání v jednom roce i v průběhu let. V knize je vysvětlen pojem záhonoviště, ale také například to, jak si lze udělat v části zahrady nebo rodového statku zeleninový ráj s mnoha dalšími prvky (letní kuchyní, altánem, skleníkem, vodními záhony, pařeništěm, kůlnou, kompostovištěm, bylinkovou částí, trvalkovou částí, sklípkem, oplocením a zídkou).

Autoři se věnují také tomu, jak chovat kachny či slepice a vhodně je začlenit do pěstitelského systému. Jednotlivé zeleniny budou v knize podrobně popsány – najdete návod na jejich pěstování, možnosti volby odrůd a forem. Autoři předkládají osvědčené recepty na zpracování úrody: raw, smoothies i chutná vařená veganská jídla – nejlépe taková, která se snadno připraví v letní kuchyni nebo v altánku přímo u záhonů. Kniha bude natolik lákavá, že zeleninu začnou pěstovat i lidé, které by to nikdy předtím ani nenapadlo.

ODPOVĚZTE NA OTÁZKU A VYHRAJTE KNIHU:
Vyhrává v pořadí 20. správná odpověď. Přejeme hodně štěstí!
VÝHERCE ČERVENEC: Vojtěch Žoha, Trhové Sviny
VÝHERCE SRPEN: Albína Horáková, Praha
VÝHERCE ZÁŘÍ: Nikol Franc, Prackov
VÝHERCE ŘÍJEN: Ladislava Mladá, Lomnice nad Popelkou

 

Vaše jméno (vyžadováno)

Váš email (vyžadováno)

ODPOVĚĎ NA SOUTĚŽNÍ OTÁZKU + ADRESA kam vám bude v případě výhry zaslána kniha(vyžadováno)

Ukažte tento článek i vašim přátelům:
ČTĚTE TAKÉ:  Aktuální nabídka zaměstnání leden/únor 2024